­

הרשמה לאתר

להמשך תהליך הרכישה עליך להיות רשום באתר

כניסת משתמשים רשומים

שם משתמש (דוא''ל) *
סיסמא *
arrow Iconהתחבר שכחתי סיסמא


הרשמה לאתר


הרשם לאתר על מנת לרכוש תקנים, להרשם להדרכות המכון ולהשאר מעודכן בכל הנעשה בעולם התקינה. לאחר הרשמה תוכל לצפות בתקנים שלך באיזור האישי באתר, לרכוש קרדיט או תקליטורי תקנים ועוד




arrow Iconהרשמה
תקנים בסל הקניות שלך
סה"כ: ש"חלתשלום

HACCP - ניהול מערכות בטיחות המזון

 

כיום הצרכנים מודעים לנזקים העלולים להיגרם מאכילת מזון שאינו בטיחותי. יישום של מערכת בטיחות מזון, מבטיח שהארגון עושה ככל יכולתו להפחית את הסיכוי כי אנשים ייפגעו מהמוצרים שהוא מספק.

 

HACCP הינה מערכת המתמקדת במניעת סיכונים באמצעות ניתוח תהליך, זיהוי הסיכונים האפשריים (hazards), והגדרה של נקודות בקרה (control point) בכדי למנוע ממוצרים שאינם בטוחים להגיע לשוק.

 

ת"י ISO 22000 כולל בתוכו את דרישות ה-HACCP ודרישות חדשות כגון הגדרת תוכנית דרישות קדם (PRP (Pre- Requisite Program. ההתעדה מתאימה לכל ארגון שמעוניין לשפר את בטיחות המזון שהוא מייצר.

 

Global Standard, המוכר כתקן BRC, הינו תקן בריטי לניהול בתי אריזה, מפעלי מזון ומוצרי צריכה. תקן זה אומץ על ידי רשתות השיווק המובילות באירופה והינו קנה מידה ומדד לרמת היערכותו של ארגון, לייצר ולספק מוצרי מזון, חומרי אריזה למזון ומוצרי צריכה (צעצועים, טקסטיל, מוצרים היגיינים) הבטוחים לשימוש לצרכן הסופי. יצרני מזון, בתי אריזה ויצרני מוצרי צריכה, נדרשים לאמץ עקרונות ניהול איכות ולהטמיע את מערכת בקרת הסיכונים HACCP.

מומלץ לשלב בתהליך ההתעדה גם את מערכת ניהול האיכות בארגון (בהתאם לדרישות ת"י 9001 ISO), על מנת ליצור ניהול הוליסטי ואפקטיבי של הארגון.
 

מערכת לניהול בטיחות מזון HACCP תאפשר לארגון:
 

  • זיהוי וניהול הסיכונים לבטיחות במזון.
  • הגדרה של תהליכי טיפול ומניעה בצורה עקבית ושיטתית.
  • התאמה לדרישות החוק והתקנות הרלוונטיות.
  • צמצום ההוצאות על איבוד חומר והחזרים (recall).
  • הנעה של תהליכי שיפור (גם מעבר להתאמה בסיסית לדרישות).
  • מעבר לתהליכי עבודה אפקטיבים ויעילים.
  • בטחון ללקוחות ובעלי העניין כי הארגון מעמיד את הדאגה לבטיחות המזון בעדיפות גבוהה.

 
סוקרי מכון התקנים הישראלי יסייעו בידך לוודא האם מערכת בטיחות המזון של הארגון מתאימה לדרישות ומהן נקודות השיפור הנדרשות ברמות השונות.

 

הדרך להתעדה


 
התעדה נעשית לאחר יישום של תהליך פנים ארגוני בו מוטמעת בהצלחה, בהתאם לדרישות התקן, מערכת ניהול בטיחות מזון בארגון. לצורך התנעת התהליך, מומלץ לרכוש את התקן במרכז המידע של מכון התקנים, ללמוד את הדרישות ולהשתתף בהדרכות מתאימות. כמו כן ניתן להסתייע ביועצים חיצוניים המתמחים בניהול איכות בטיחות המזון ולבצע מבדק מקדים על ידי מכון התקנים הישראלי לבחינת הפערים. כדאי לראות בתהליך הזדמנות לשיפור באמצעות צוות של הארגון שיזכה למחויבות ומעורבות ההנהלה. בסופו של התהליך, סוקרים בלתי תלויים של מכון התקנים הישראלי יבצעו מבדק המאשר התאמה של מערכת ניהול בטיחות מזון בארגון.


השלבים הנדרשים

הלקוח מכון התקנים הישראלי
רישום במכון התקנים משלוח הצעת מחיר הכוללת: בדיקת נהלים ומבדק מקדים, מבדק התעדה
אישור הצעת המחיר מינוי עורך מבדק ראשי לארגון
מסירה של נהלים ומדריך איכות בדיקת מסמכים וקיום מבדק מקדים (Stage 1) ומבדק התעדה (Stage 2)
התייחסות לממצאי המבדק ותיקון של פעולה מתקנת ואי ההתאמות הערכת הפעולה המתקנת ואישורה, משלוח הסכם פיקוח
חתימה על הסכם פיקוח (למבדקי מעקב) משלוח תעודות והסכם חתום על ידי מכון התקנים הישראלי
קיום פעילות שוטפת לשיפור איכות קיום מבדקי מעקב והערכה מחדש לבדיקת התאמת הארגון לדרישות


מכון התקנים הישראלי - הבחירה הנכונה עבורך

 

  • למכון התקנים הישראלי מוניטין רב שנים באיכות ובמקצועיות.
  • אנשינו הם ממיטב המומחים המקצועיים המובילים בתחום האיכות, בעלי ניסיון רב והכרות מעמיקה של צרכני הלקוחות ושל הנושאים הטכנולוגיים בתחום זה.
  • מכון התקנים הישראלי הוא גוף ההתעדה הגדול בישראל.
  • במכון התקנים הישראלי מגוון שירותים תחת קורת גג אחת: התעדה (בודדת ומשולבת), מגוון בדיקות מעבדה ומרכז הדרכה.
  • מכון התקנים הישראלי חבר בוועדות תקינה בין לאומיות ובעל הסכמי שיתוף פעולה עם גורמים מובילים בעולם.
  • מכון התקנים הישראלי חבר ברשת IQNet המאגדת בתוכה גופי התעדה (CB) מכל העולם.



אנשי קשר


לפרטים:


 

מר בניהו שפירא
נייד.  050-6202726
דוא"ל benayahu_sh@sii.org.il




לרישום:


אופיר חביב
ofir_as@sii.org.il
טלפון 03-6467832 
פקס 03-6461011